Kiturile de reparație au rolul de a restabili funcționalitatea unităților mașinii. Acestea cintribuie la realizarea lucrărilor necesare mai ieftin. Există kituri de reparație pentru suspensie, cutia de viteze, pentru sistemele de frânare, de combustibil și altele.
Trăsăturile distinctive ale diferitor tipuri de kituri de reparație
Conținutul kitului depinde de scopul acestuia. De exemplu, un kit de reparație a etrierului poate conține protecții pentru bolțurile de ghidare, elemente de etanșare pentru pistoane și protecții de praf, garnituri O-ring, elemente de etanșare pentru frâna de mână, scoabe și un șurub de scurgere.
Kiturile de reparație pentru cutia de viteză includ adesea piulițe pentru axul de intrare și ieșire, arcuri de sincronizare, inele de fixare a butucului sincronizator și diferite șaibe. Kiturile pentru reparația suspensiei conțin șuruburi, piulițe, rulmenți și manșoane.
Funcționalitatea unui alternator poate fi restabilită cu ajutorul unei fulii de decuplare cu capac. Pentru mecanismul de direcție de oferă bucșe și garnituri.
Utilizare și înlocuire: ce trebuie să știți
- Dacă un kit de reparație include lubrifiant, folosiți-l conform recomandărilor producătorului. Lubrifierea slabă sporește fricțiunea în unitate și poate cauza defectarea prematură a pieselor. Acest lucru are drept consecință defectarea sistemului căruia îi aparțin.
- Atrageți atenție asupra direcției de orientare a filetului atunci când montați elementele de fixare și strângeți-le corespunzător. În caz contrar, puteți deteriora foarte ușor bobinajele, iar elementul de fixare nu va fixa bine piesa. Este, de asemenea, important să respectați cuplul de strângere recomandat. Un element de fixare strâns insuficient va cauza jocul componentei. Strângerea exagerată duce la distrugerea graduală și desprinderea suplimentară a elementului de fixare.
- Dacă ați deschis ambalajul kitului de reparație și nu folosiți toate componentele sale, depozitați-le într-un loc uscat. Umezeala poate coroda produsele metalice.
- Rețineți că unele kituri nu pot fi utilizate pentru reparația de sine stătătoare. Dacă lucrările necesită cunoștințe sau unelte speciale, contactați un specialist. De exemplu, atunci când reparați motorul s-ar putea să trebuiască să reglați fazele mecanismului de distribuție. Dacă nu faceți acest lucru, s-ar putea să diminuații performanța mașinii. Computerul de bord va indica eroarea corespunzătoare.
topautopiese.ro: doar piese auto de înaltă calitate
Aici puteți cumpăra kituri de reparație de la producători de încredere. Gama vastă de produse din magazinul online topautopiese.ro vă permite să reparați mașina fără probleme. Mai mult, participând la promoții, puteți întotdeauna economisi bani. Cumpărați online în cele mai avantajoase condiții!