Piesele caroseriei, farurile și oglinzile sunt elemente exterioare care, în afară de funcțiile lor principale, contribuie la conturarea aspectului exterior al vehiculului. De asemenea, acestea sunt direct responsabile de siguranță: piesele caroseriei protejează spațiul interior și ansamblurile împotriva pietrelor și a murdăriei, farurile sunt utilizate la iluminarea drumului pe timp de noapte, făcând vehiculul ușor de observat, pe când oglinzile oferă conducătorului auto vizibilitatea necesară.
Caracteristicile distinctive ale diferitor tipuri de piese ale caroseriei, ale farurilor și ale oglinzii
Piesele caroseriei automobilului sunt de obicei fabricate fie din metal, fie din plastic. Componentele metalice sunt foarte durabile și rezistente la variațiile de temperatură. Ele sunt ușor de reparat după deformare. Totuși, cu timpul, componentele din oțel pot rugini. Piesele din plastic nu sunt sensibile la umiditate și sunt ușoare. Totuși, acestea nu sunt la fel de durabile ca cele metalice.
Elementele de iluminare diferă după formă, stil, numărul și tipul becurilor utilizate. De exemplu, există faruri cu reflector și de tip proiector. Primele sunt de obicei utilizate cu becuri cu halogen, iar cele din urmă cu becuri cu xenon.
Oglinzile variază și ele după concepția constructivă. În afară de forma lor, acestea au diferite elemente ale oglinzii și, de asemenea, o serie de funcții suplimentare. De exemplu, acestea pot fi încălzite sau pot avea semnalizatoare cu lumină intermitentă încorporate. Carcasele acestor componente sunt adesea vopsite în culoarea caroseriei.
Utilizarea și înlocuirea: ce trebuie să cunoașteți
- Nu utilizați lavete uscate la curățarea pieselor caroseriei, a farurilor sau a oglinzilor, deoarece acestea le-ar putea zgâria. Ar trebui să înmuiați laveta cu șampon auto sau cu un agent de curățare special diluat cu apă. De regulă, zgârieturile sunt vizibile și cu ochiul liber. Acestea sunt însoțite de pierderea luciului, reducerea intensității reflexiei și degradarea calităţii iluminării.
- Dacă apar unele defecte pe piesele caroseriei, este necesar să le înlăturați deodată pentru a evita coroziunea. Zgârieturile adânci care ajung până la metal trebuie tratate cu agenți anticorozivi speciali înainte de a le vopsi. Altfel, acestea vor începe să ruginească sub stratul de vopsea. Bulele de vopsea sunt în general un indiciu că acest lucru s-a întâmplat. În unele cazuri, vopseaua se poate decolora.
- Pentru a curăța farurile, cel mai bine este să utilizați un burete cu pori mari și să minimizați timpul în care componenta este în contact cu detergentul, de parcă este lăsat să stea prea mult timp, difuzorul s-ar putea îngălbeni. O nuanță gălbuie poate fi înlăturată cu un produs special. Îngălbenirea reduce luminozitatea iluminării.
- Trebuie utilizate doar becuri care corespund echipamentului preinstalat. În caz contrar, reflectorul s-ar putea arde și ar putea începe să se exfolieze. Acest lucru va afecta intensitatea luminozității. Dulia becului se poate topi și apoi lumina nu se va aprinde.
topautopiese.ro: doar piese auto de calitate înaltă
La magazinul nostru online, puteți cumpăra întotdeauna piese pentru caroserie, faruri și oglinzi la un preț bun. Oferim o garanție pe termen lung pentru toate componentele, astfel încât să puteți fi sigur că fiecare piesă achiziționată este fiabilă.